- Коме сметају Бадњак и српска тробојка? Згрожен сам данашњим бруталним насиљем и рањавањем двојице Срба  - младића и једанаестогодишњег дечака у Готовуши код Штрпца, на које је пуцао Албанац док су носили Бадњак и српску заставу. Шта је осим мржње могло да натера некога да на овај свети дан пуца на децу која само показују колико поштују своју традицију? Шта је једна нецивилизацијска и зликовачка кампања и антисрпска хистерија коју воде такозване приштинске власти могла да произведе осим мржње и покушаја уништавања свега што је српско?

- Ово је још један у низу етнички мотивисаних бруталних напада на Србе на Косову и Метохији. Ово је још један доказ колико је угрожена њихова безбедност. И више нико не може да сакрије да су Срби на Косову и Метохији свакодневно изложени насиљу. А нека се Курти и његови помагачи и спонзори запитају хоће ли им се вратити сво зло које чине, непрестано тероришући српски народ, и подстичући отворену мржњу и шовинизам. Најоштрије осуђујем данашњи напад на српске младиће, и тражим да се под хитно ухапси злочинац који је пуцао на њих - истакао је министар.

Фото: Косово онлајн

 

 

Подсетимо, српски дечак, његов рођак Стефан С. (11) и Милош С. (21) рањени су данас у Готовуши код Штрпца када је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Деца су у тренутку напада ишла поред пута и носила Бадњак када је нападач на њих отворио рафалну паљбу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".