Барт је боа констриктор, дугачак је 1.2 метра и откривен је у торби на аеродрому. Власница га је ставила у ручни пртљаг и хтела је са њим да се укрца на лет који је полазио са Тампа Интернешнал Аеродрома на Флориди.

Запослени су најприје били прилично збуњени. Видели су дебело уже у пртљагу, које се померило. Због тога су жену одмах замолили да отвори кофер. Кад је змија откривена, власница је покушала да објасни како је њен љубимац животиња за емоционалну подршку, али то никога није занимало.

Авиокомпаније не дозвољавају да се змије носе у ручном пртљагу. Заправо, мали број њих уопште дозвољава транспорт ових гмазова, али тражи да се у тим случајевима поштују правила. То значи да животиња путује у кавезу из којег не може да побегне, а власник треба такав пртљаг да преда (и плати) са јасном назнаком ко је унутра.

Департмент за превоз је пре две године донео одлуку којом се људима забрањује да на летове воде животиње које су им емоционална подршка. Једини који смеју на лет са својим власницима су пси помагачи, али сви други могу да се возе само као посебно плаћен пртљаг, одвојено од својих власника. Но, може и то да се заврши спектакуларно лоше: недавно је један пас тако послат на други крај света, јер су га запослени заменили са другим псом који је из исте ваздушне луке у то време путовао негде другде. Пси су на крају провели далеко више времена на летовима и чекајући на аеродромима сасвим сами, у својим транспортерима, што им је створило трауме за које псећи бихевиористи верују да ће трајати до краја њихових живота. Наравно, постоје и бројне компаније које уопште не примају кућне љубимце на лет.

У задње време радници на аеродромима проналазе више љубимаца у пртљагу неко икад пре. У новембру прошле године једна је мачка пронађена у ручном пртљагу на њујоршком аеродрому Џон Кенеди. Испоставило се да човек у чијем је ковчегу мачка уопште не зна да је она тамо - био је у гостима код породице која има мачку, а она се увукла у ковчег и тамо одлучила да спава.

После открића, запослени на аеродрому су назвали власнике, који су одмах дошли по њу. Мачка је била жива, здрава и ни најмање узнемирена због хаоса коју је изазвала. Рекло би се, заправо, да се јако добро забавила и да би то опет учинила.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".