Злогласни "Црни делфин" који је име добио по скулптури која краси његов улаз, руски је затвор познат по томе што крије врло мрачне умове, међу којима су чак и канибали! У овом затвору је сваки затвореник ограђен са три реда решетака. 

"УСП Флоренс" је једини затвор у Сједињеним Државама у коме је примењен такозвани "Супермакс" режим. Ово значи да је у овом затвору скоро све направљено од бетона и да је композиција таква да затвореник не може знати ни у ком је делу затвора. 

"Ла Тумба" што значи гробница, један је од најгорих места за живот на свету. Ово је затвор под земљом који се налази у Каракасу у Венецуели и познат је по томе што је затвореник константно изложен јаком вештачком светлу и губи појам времена.

Фото: Н. Фифић

 

Један од најчувенијих затвора на свету "Рајкерс Ајленд" у Њујорку, не само да је познат по томе што су многе познате личности, као што су репер Лил Вејн и музичар Сид Вишус служили казне тамо, већ је такође познат по веома ригидним методама којима се служе стражари. 2013. године пријављено је 129 случајева тешких телесних повреда које су штићеници претрпели од стране стражара.

Седнаја затвор, у Сирији сматра се најгорим затвором на свету, због драстичних мучења затвореника, која укључују чак и силовање, приморавање на конзумирање фекалија и многе друге морбидности. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".