Након што је у недељу у ловишту на Влашкој планини код Пирота рањен дечак (13), који је био са оцем, полиција је ухапсила ловца Д. И. (59) из Пирота и њему је одређено задржавање до 48 сати.

Како сазнајемо, дечак је сада ван животне опасности, иако га је ситна сачма из једног патрона погодила на пет места на телу.

Избегнута већа трагедија

- Умало се није догодила трагедија када је група од двадесетак ловаца у недељу око 13 сати кренула у лов на дивље свиње. Дечака је у лов повео отац, дугогодишњи ловац, иначе радник у безбедносним структурама, што упућује на то да има искуства с оружјем - наводи наш извор.

Поједини ловци из Пирота кажу да дете није требало да се нађе на том месту, без обзира на љубав према овом спорту. Они додају да дечак сигурно није намерно погођено, али и тврде да на том месту није требало да се нађе. Слично мишљење има и Љубиша Станковић, управник ловишта "Понишавље".

- Разумем ја да дечак то воли, да с оцем иде у лов, али ја то не одобравам. Свако од ловаца мора да буде на списку ловне карте и да има дозволу, а дете је нема. Према томе, јасно је да дечак није требало да крене с њима. Кад се креће у тај групни лов, закон је јасан, на ловној карти је уписано свако име. Постоји особа која води групу и та особа спроводи те законске норме, упозорава и слично - објашњава нам Станковић.

Остаје мало неразјашњено како се дечак нашао на ватреној линији ловаца. Део ситуације нам открива један од људи блиских ловачком удружењу у Пироту.

- Сада смо сазнали ко је ухапшен. Тај човек Д. И. није мрава никад згазио. То је једна дивна особа, увек поштује правила у лову, баш је спортиста у овом хобију. Шта се у ствари догодило? Дечак је с још једним ловцем из оближњег села гонио псе. Није он истрчавао испред ловаца, али је као заљубљеник у керове био у равни с ловцима. Онда је из шумарка, пошто је ту предео махом шума, изашла дивљач која није у недељу била за одстрел, мислим да се ради о срни. Е сад, ко је пуцао у ту животињу, како је момчић био на тој линији ватре, то мора полиција да открије - речено је Куриру.

Истрага у току

У полицији су нам казали да је Д. И. задржан због сумње да је починио тешко кривично дело против опште сигурности и изазивање опште опасности.

- Он се сумњичи да је јуче у лову пуцао у дивљач, а део сачме је погодио тринаестогодишњег дечака. Повређени дечак збринут је у Клиничком центру Ниш. Осумњиченом је, по налогу Основног јавног тужилаштва у Пироту, одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен тужиоцу - саопштила нам је полиција. Д. И. биће саслушан у Основном јавном тужилаштву у Пироту, које води истрагу.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".