Девојчица стара око годину дана пронађена је ноћас у колицима на тротоару у Змају Јовиној улици у Крагујевцу, потврдили су за РТС у Полицијској управи у том граду. Из Центра за социјални рад "Солидарност" саопштили су да је дете смештено у ургентну хранитељску породицу и доброг је здравственог стања.

У Змај Јовиној улици у Крагујевцу ноћас око 2.45 један пролазник је на тротоару наишао на колица са бебом старом око годину дана, женског пола.

Контактирао је полицију, а екипа Хитне помоћи је изашла на лице места, збринула девојчицу и превезла је на одељење Педијатрије крагујевачког Универзитетског клиничког центра.

Из Полицијске управе Крагујевац су за РТС саопштили да је о свему обавештено Основно јавно тужилаштво и да је даље поступање у овом случају у надлежности Центра за социјални рад "Солидарност".

Из Центра "Солидарност" су саопштили за РТС да је дете смештено у ургентну хранитељску породицу и доброг је здравственог стања.

Наглашавају да ће у наставку рада на овом случају предузети све неопходне мере из своје надлежности, у најбољем интересу детета.

Како РТС незванично сазнаје, надлежне службе су идентификовале мајку детета, која је наводно оставила девојчицу оцу испред зграде у којој живи.

(РТС)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".