У питању је Сулејман Абдул Самед, мушкарац који долази из Гане и који својом појавом привлачи апсолутну пажњу.

Његова висина износи чак 2,92 метра, чине носи титулу највишег човека у Гани, али и шире.

Ипак, у позадини његовог изгледа крије се болест под називом гигантизам. У питању је болест која изазива прекомерни раст због превеликог лучења хормона раста из хипофизе. Чињеница је да се он суочава са разним свакодневним изазовима, те је тако приморан и да наручује посебну одећу за њега, али и обућу јер, како каже, ни у једној продавници не постоји број који њему одговара.

Такође, он не може да вози аутомобил јер су му ноге толико велике да га спречавају да правилно држи волан, али и да стане у ауто. Да би ушао у кућу, он мора у потпуности да савије леђа јер је оквир од врата сувише низак за њега.

Међутим, овај мушкарац је објаснио да он нема проблем са тим и да у потпуности прихвата себе таквог каквог га је Бог створио.

Једина нада му је да ће ускоро отићу на операцију која ће зауставити његов даљи раст.

У међувремену, званичнo највиши човек на свету намерава да одбрани своју титулу.

Године 2009. Султан Косен је постао први човек коме је Гинисова књига рекорда потврдила да је висок преко 8 стопа (око 2,44 м) у последњих 20 година.

Пољопривредник из Турске високе је 251 цм, иако су сви остали чланови његове породице, укључујући његове родитеље и четворо браће и сестара, просечне величине.

Он је, још увек, највиши човек на свету.

- Чујем да се у медијима говори: "Султанов рекорд је готов, има људи виших од Султана". "Ако постоји, хајде да измеримо нашу висину - рекао је Турчин и додао:

 - Држим свој рекорд 14 година. Нећу никоме препустити свој рекорд. Одлучан сам у томе. -

Султан је рођен 10. децембра 1982. године, али до своје десете године његов раст је био мање-више у складу са другим дечацима његових година.

Његова спектакуларна висина је узрокована стањем познатим као "гигантизам хипофизе", које је резултат прекомерне производње хормона раста.

Као тинејџер, кошаркашки навијач Султан је био пријављен у тим Галатасараја, али је нажалост сматран превисоким да би играо професионално.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".