Злочин се догодио у Маријином стану, у ком је живела са супругом и дететом, који су у време њеног убиства били у Београду.

Специфичан смрад

- Марија је током празника остала у Чешкој, док је њен супруг отишао с њиховим дететом у Београд. Наиме, он је морао хитно у Србију, па је то искористио да поведе и дете да га виде баке и деке. Међутим, Марија му се није јављала три дана, постао је веома забринут и позвао је пријатеља да оде до њиховог стана и провери шта се дешава - каже саговорник за београдски медиј.

Како додаје, пријатељ брачног пара дошао је испред стана и осетио специфичан смрад, па је позвао полицију.

- Брнски полицајци су 31. децембра провалили у стан и затекли језив призор. Убијена је лежала у локви крви насред стана. Оружје није пронађено, али је имала бројне убоде по телу, а обдукција је показала да је избодена ножем - преносе чешки медији.

Како наводе, тело је већ било у фази распадања.

- Истражитељи су претресом стана, након узимања ДНК трагова, утврдили да је једна особа могла бити умешана у њено убиство. Наиме, утврђено је да ДНК трагови одговарају осумњиченом с којим се несрећна жена познавала - наводе локални медији и додају:

- Осумњичени је у то време већ био у притвору на трежњењу, јер је ухваћен пијан. Првобитно је одбио да сарађује с полицијом, чак се и лажно представио, али након што се отрезнио и притиснут доказима, признао је да је починио злочин.

Србин је, из засад непознатог разлога, убио своју познаницу, а терети се за кривично дело убиство.

- Доказ који, поред осталих, доказује да је Нишлија убио жртву је и то што је након убиства узео жртвину кредитну картицу и користио је у продавници - наводе медији и додају да му прети затворска казна од 20 година:
- Стефану С. поред кривичног дела убиства на терет се стављају и оптужбе за фалсификовање и злоупотребу платних картица.

Заједница Балканаца

Саговорник каже да не зна тачно колико добро су се убијена и осумњичени познавали, као и које врсте је био њихов однос.

- Упознали су се вероватно овако успут, јер је заједница Балканаца у Брну веома мала и сви се међусобно знају. Не знам како је доспео у њен стан и шта се заправо догодило, али је ужасно што је једна мајка убијена на тако суров начин - каже он.

Како сазнајемо, несрећна жена је већ и сахрањена, а сви који су је познавали имају речи хвале за њу.

Познаници

Познаници осумњиченог Нишлије кажу за Курир да је он стигао у Брно пре две године.

- Наводно, Стефан С. има криминални досије у Србији, али је успео да дође у Брно, иако је вероватно нелегално ушао у земљу, јер Чешка не прима особе које имају криминалну прошлост - наводи познаник и додаје да је Стефан кратко радио за једну компанију:

- Није се ту много задржао, добио је отказ. Онда је почео да лута и прича се да продаје дрогу у Брну, тачније да дилује марихуану на улици.

ИТ стручњак

У августу била у Србији

Судећи по објавама на друштвеним мрежама, убијена Марија Д. је била привржена својој породици - детету и мужу, а последњи пут у Београду је била у августу прошле године. Између осталог била је и на једном фестивалу и чинило се да се одлично забавља. Марија Д. је била успешан ИТ стручњак, радила је у једној компанији, док је њен супруг поморац који плови целим светом.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".