Кафа садржи нутријенте као што су ниацин, калијум, магнезијум и антиоксидансе - који могу да побољшају пробаву, функцију мишића и здравље срца. Садржи и кофеин, који поспешује метаболизам, побољшава енергију и може да подстакне губитак тежине.

Само пет калорија

Црна кафа је популаран начин за постизање калоријског дефицита због свог нискокалоричног састава. Сматра се идеалним напитком за мршављење јер садржи мање од пет калорија по шољици. Међутим, нискокалорична је само ако је пијете без додатака. Може брзо постати богата калоријама, шећером и мастима када јој се додају различита млека и шећери. Истовремено, кофеин убрзава метаболизам - процес у којем тело разлаже хранљиве материје и користи калорије из хране током дана. Кофеин, стимуланс који се налази у кафи, једна је од ретких супстанци које могу повећати ваш базални метаболизам, познат као брзина којом сагоревате калорије док се одмарате.

Фото: Профимедиа

 

 

Смањује апетит

Кофеин, поред свих предности, може смањити осећај глади. На апетит утичу различити фактори, укључујући врсту хране коју једете, ниво физичке активности и хормона. Неке студије су показале да кофеин може да смањи ниво грелина, хормона због ког осећамо глад.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".