Наиме, Јетмир је на свом Инстаграму поделио стори албанске странице "мосблипродхимесербе" која углавном позива на бојкот свега што долази из Србије.

- Не дај хлеб (новац) онима који су нам дали метке - порука је поменуте странице уз фотографију исечене српске заставе у облику метака, а цела фотографија наликује бар-коду.

Јетмир је на постављеној слици написао и свој коментар:

- Не купујте српске производе.

Фото: Инстаграм/принтскрин

 

У целој причи највише чуди што је Јетмир убијену Ивану, која долази из Србије, називао "сестром" и представљао се да дубоко пати за њом.

Саркастичан одговор

Одмах по саопштењу Вишег јавног тужилаштва да је Јетмир званично осумњичен, а на питање новинара из Србије "да ли ће се јавити српској полицији", дао је саркастичан одговор:

- Једино да преспавам тамо - написао је он, па додао - Нико ме не тражи, шта је са вама људи, докони сте више. Поздрав.

Потерница још није расписана

Више јавно тужилаштво саопштило је да су предложили Вишем суду да Јетмиру одреди притвор и да се наложи расписивање потернице за њим. То нам је потврђено из Вишег јавног тужилаштва непосредно пред објављивање овог текста где нам је наведено да је суду уручен поменутни документ.

У Вишем суду у Београду, с друге стране, наводе да им није достављен предлог Тужилаштва за одређивањем притвора и расписивањем потернице, због чега нема ни услова да суд одлучује.

- Дакле, предмет по "поднетом предлогу Тужилаштва" није у овом суду формиран, а што се може утврдити из електронског уписника суда - кажу у Вишем суду у Београду, те и да ће одлука бити донета од понедељка.

Услов да Јетмир буде ухапшен јесте расписивање потернице за њим.

Подсетимо, тело убијене студенткиње Иване Кривокапић, пронашла су браћа 24. децембра у изнајмљеном стану на Звездари. Како им се није јављала на телефон, развалили су врата стана и затекли је на кревету откопчаних панталона и подигнуте блузе. Угледали су модрице по врату, а имала је и повреде усне, ока, али и прстију на шаци и подлактице.

Са врата су јој покидана два ланчића, која су остављена на комоди, а поред је пронађен мобилни телефон са маском као и кожни роковник. Повреде на прстима и рукама могле би да указују да борила са убицом.

Подсетимо, Иванино тело пронађено је 24. децембра у изнајмљеном стану у београдском насељу Миријево. Због овог злочина Више тужилаштво у Београду затражило је од суда да распише потерницу за Ј.Г. и одреди му притвор, пошто се сумња да је он 23. децембра напустио Србију и вратио се у Црну Гору.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".