Чим се први пут појавила на великом платну у филму „Реална прича“, петогодишња Лена Лазовић очарала је публику. Занимљиво је да, не само да никада раније није глумила на телевизији или филму, већ није била ни чланица неког од дечјих глумачких студија.

Све се десило сасвим случајно, када је Ленина породица сазнала да екипа филма тражи девојчицу њених година за улогу Виде, пријавили су је без икаквих очекивања, више забаве ради. Завршена је аудиција, нико им се није јавио годину дана и сви у кући су, кажу, већ заборавили на ту авантуру. У међувремену, екипа филма и серије се припремала, па је позив убрзо уследио.

- Лена и ја смо се одмах повезали и није било тешко да препознамо да је она прави избор међу више од 150 девојчица, рекао је Горан Кичић о првом сусрету са малом Леном.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

Пошто Вида у првом делу серије не говори, присећа се Кичић, тражили су од девојчица које су се јавиле за ту улогу да ћуте и да нацртају неке појмове. 

- Истог момента, Лена је 'ушла у улогу'. Када је аудиција била завршена, хтели смо да попричамо са њом, али Лена и даље није хтела да проговори. За њу, улога је већ почела и није хтела да квари утисак, објашњава креатор серије.

Таква глумачка посвећеност једне петогодишњакиње морала је да остави јак утисак и Лена је ушла у најужи избор за улогу Виде. Када су јој јавили лепе вести, каже да је била изненађена и одушевљена.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

 

 

Након нове аудиције, одабрана је за улогу и показало се да је оправдала поверење јер се од почетка до краја понашала као најпрофесионалнији филмски радник.

На свако снимање стизала је на време и сјајно расположена. Није био проблем ни када је било хладно, ни када је на сету требало да се појави у шест ујутру, Лена је једноставно уживала.

(РТС)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".