Лекари су остали запањени када су у цревима четворогодишњака пронашли магнетну наруквицу са чак 18 магнетних куглица.

Лекари су прво сумњали да је узрок упорних болова у стомаку слепо црево, али онда је истина изашла на видело: четворогодишњак је прогутао магнетну наруквицу, пише немачки РТЛ, позивајући се на медицински часопис „Јоурнал оф Педиатриц Сургери Цасе Репортс” који је први известио о екстремном случају.

Наиме, четворогодишње дете доведено је у болницу након што се два дана жалило на болове у стомаку, стално повраћање и опстипацију. Лекари су у почетку сумњали да се ради о акутној упали слепог црева. Међутим, скенер је показао да се у његовим цревима налази „предмет у виду наруквице”.

Фото: Профимедиа

 

На операцији је уследио још један шок. Испоставило се да је четворогодишњак прогутао 18 магнета који се иначе носе у низу као наруквица за терапију магнетним пољем за ублажавање болова код артритиса и синдрома карпалног тунела.

Лекари претпостављају да је дечак у "непознатом временском периоду" гутао куглицу по кулгицу. Затим су се оне спојиле у цревима и формирале наруквицу која је блокирала његова црева и већ их је делимично перфорирала.

Фото: Профимедиа

 

Хирурзи су одмах извели лапаротомију како би уклонили 18 шестоугаоних перли, а затим брзо санирали оштећење црева. Операција је прошла добро и дечак је након шест дана пуштен кући.

Шест месеци касније, контролни преглед показао је да се четворогодишњак добро опоравио.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".