- Полиција је изашла на терен, али осумњичени није био на адреси. Потрага се наставља, а Јетмир Г. је сада на црвеној потерници Интерпола - каже добро упућени извор.

Према речима стручњака са којима смо разговарали, постоје два начина бекства којима је Јетмир могао да се послужи.

- Он је осумњичен за кривично дело тешко увиство и претпоставља се да је у питању злочин из ниских побуда односно љубоморе, према томе њега највероватније чека доживотна робија - каже саговорник и додаје:

- Свестан тога, он је или побегао преко границе, највероватније на Косово и Метохију или у Албанију, или се крије у мање приступачним пределима с обзиром на то да је водич планинарима.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Курир је контактирао и са Управом полиције Црне Горе, али истрагу воде српски истражни органи и они нису надлежни за откивање детаља из истраге.

- За сада не можемо да дајемо информације јер истрагу води полиција из Србије, али чим осумњичени за убиство Иване К. буде приведен јавност ће о томе истог момента бити обавештена - рекли су.

Фото: Фејсбук принтскрин/Miodrag Krivokapić

 

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Београду је открило детаље убиства. Како наводе, Јетмир је 12 дана пре него што је Ивани лишио живота боравио у њеном стану, а 23. децембра је угушио прекривши јој руком уста и нос.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Претпоставља се да су били у емотивној вези, али многи нблиски њој не знају ништа о њиховом односу.

Фото: Принтскрин Фејсбук

 

- Не верујем да су били у вези. Ивана га је вероватно као пријатеља угостила јер такав однос влада међу планинарима - рекао је Иванин пријатељ недавно.

Њено тело су пронашли чланови њене породице дан касније, а кључни доказ на ком ће тужилаштво темељити оптужницу је Јетмиров ДНК испод жртвиних ноктију, што указује на то да се Ивана бранила од свог убице.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".