Још у средњој школи, причала је другарима како жели да вози трамвај или аутобус, али Иву Панџић, нико није схватао озбиљно. Међутим, када је завршила средњу саобраћајну школу, ова млада, актрактивна и лепа плавуша, нашла се за управљачем трамваја.

Ива Панџић има 24 године, и понела је титулу најзгодније возачице трамваја у Загребу, којим управља нешто више од годину дана. Титулу најзгодније добила је, како данас често бива, после једног Тик-ток снимка, преноси Јутарњи.хр.

- Пријавила сам се на конкурс за возача, позвали су ме на разговор и добила сам посао. Уследило је школовање у Пули где сам стекла потребно теоријско знање за вожњу, положила предмете из саобраћајне школе и кренула на праксу. Практични део учи се кроз вожњу трамваја, четири месеца траје сама пракса, а онда сам још неко време возила уз ментора - каже Ива.

Као највећу предност свог посла издвојила је чињеницу да не мора да троши новац на карту за јавни превоз, а ниједну ману још није пронашла. Свакодневна комуникација с путницима и упознавање нових људи је оно што јој даје мотивацију и снагу да сваки дан буде позитивна. У њеном трамвају, како каже, увек је весло и опуштено.

- Јако сам позитивна особа и у свему видим све најбоље, тако да за мене овај посао нема мане. Волим да возим и упознајем нове људе. На неки начин сам свој газда, возиш како волиш и желиш. Велика предност је и што не мораш куповати карту - кроз смех је рекла возачица.

Иако је иначе заљубљена у брзу вожњу, кад седне у трамвај све мора бити по правилима.

- Често возим по осећају, знам напамет све линије, као и паљење и гашење сваког семафора у Загребу. Баш ме све то јако занима, мислим да ми зато посао добро иде - каже Хрватица.

Свако јутро обавезно се нашминка јер, како каже, увек мора добро да изгледа, а и изласке је смањила на минимум како би била одморна на овом, одговорном послу. У слободно време иде у теретану и кува, а за сада не планира "озбиљнију каријеру" на друштвеним мрежама.

- ТикТок не планирам да уновчим, али никад не реци никад. Не видим се у томе, не знам што бих говорила нити радила пред камером. Све се то догодило случајно. Једна путница је ставила снимак где возим трамвај који је постао виралан и скупио хрпу позитивних коментара и лајкова.

Забавља је кад је људи снимају и препознају на улици, као и кад је колеге зезају да им остави аутограм сад кад је позната. У Ивину судбину можда су се умешале и звезде јер на руци носи тетоважу с датумом рођења своје сестре, а исте бројке налазе се и на њеној пословној ИД картици.

- Сматрам да ми физички изглед у послу нити помаже нити одмаже. Обављам свој посао најбоље што знам - каже "краљица јавног превоза", како су је већ прозвали.

 

 

Знају јој добацивати свакакве коментаре чак и бројеве телефона, но концентрисана је на вожњу. Присетила се ситуације кад су јој младићи из аутомобила који је пролазио поред трамваја на папир написали "Можемо ли купити карту?", а затим је дочекали на окретници с кроасанима.

Присетила се и оног најупорнијег, који ју је чак три недеље пратио и изјављивао јој љубав, па му је морала запретити полицијом. Но, њено срце је заузето, и Ива је већ две године у вези.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".