Вечерас смо имали прилику да погледамо прву епизоду серије "Пад" која је снимљена прошле године по мотивима из књиге Жарка Лаушевића и која описује несрећан догађај из 1993. године у коме је Лаушевић био главни актер. Марић тумачи управо његов лик. 

Фото: Принтскрин/Инстаграм/еугенсмесни

 

Распад бивше Југославије и рат, санкције и сиромаштво, хиперинфлација и свакодневно насиље у целом друштву, обележили су деведесете године прошлог века, а уједно дају и временски оквир радње серије, која недвосмислено указује на морални, духовни и коначно физички пад целе једне земље.

Преузети су  основне мотиве из аутобиографске књиге "Година прође, дан никад", серија "Пад“ прати живот глумца Ивана Маслаћа од тренутка када он и његов брат стижу до стана свог ујака, недалеко од места на којем се у Подгорици управо десио сукоб са трагичним последицама. Прича се наставља у истражном затвору СПУЖ , где се главни јунак сусреће са галеријом живописних ликова од ситних лопова, криминалца и убица, па до политичких затвореника.

- Серија "Пад" није класична адаптација књижевног дела, већ представља слободну интерпретацију како књиге, тако и једног трагичног догађаја који је уствари метафора трагичног времена које је обележило деведесте године прошлог века, на овим поднебљима. И када један глумац, уметник чији је позив да шири хумане вредности, оплемењује друге људе, постане случајни актер трагичног догађаја и пређе на другу, тамну, страну – то отвара сва морална и етичка питања. Колико дубоко треба да паднеш да би се искупио? Да ли после пада можеш устати и наставити даље? Шта је адекватна казна? – су само нека питања на која наш главни јунак тражи одговор. Стога се серија "Пад" не тиче само главног јунака - глумца, већ кроз његову трагичну судбину говори о људима који су, као и та земља доживели општи духовни, морални и физички пад. Зато су у нашој серији сва имена промењена, а многе нове измишљене ситуације и сцене доприносе утиску прошлих времена - објашњава редитељ Бојан Вулетић.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/цонстантинефилм

 

Поред Милана Марића, у овом пројекту имамо прилику да видимо бројне познате глумце, као што су Крешимир Микић, Изудин Бајровић, Славко Собин, Драган Маринковић, Милица Јаневски, Анђела Јовановић, Кемал Ризвановић и многи други. 

Будући да је Марић глумио и легендарног певача Тому Здравковића у биографском хит филму "Тома", за гледаоце ће несумњиво бити занимљиво да процене на кога Марић више личи - на Тому или Лаушевића, и која је трансформација успелија.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".