Како се наводи у оптужници, он је оптужен да је детаљно испланирао злочин, који је извршио 27. септембра године у периоду од 00.22 до 03.05 часова, у атару села Моравац код Алексинца, у стању урачунљивости, знајући да Ђокић има мењачницу и у уверењу да део новца који користи за мењачке послове носи са собом или држи у свом путничком моторном возилу марке "фоклсваген пасат". 

Због тога је пратио његово кретање те када је дана 26. септембра 2021. године видео да је поменутим аутомобилом Ђокић са супругом и ћерком дошао у посету својој мајци и знајући да ће се они исте вечери аутомобилом вратити у стан у Алексинцу где су живели, одлучио је, наводи се у оптужници, да их у повратку заустави, а потом лиши живота и одузме новац.

Према наводима оптужнице он је у тој намери око поноћи отишао до дела пута од пружног прелаза до раскрснице где се улица укршта са магистралним путем бр. 217 Алексинац – село Тешица, а где га је Ђокић видео и због родбинских веза и односа поверења зауставио свој аутомобил, те је окривљени ушао у аутомобил, сео на задње седиште иза возача и извадио пиштољ марке "Пиетро Беретта Гардоне В.Т. – Мод. 34" које је неовлашћено набавио, држао и носио. Оружје је одмах уперио у правцу оштећених и навео Ђокића да са магистралног пута Алексинац - Тешица аутомобилом сиђе на земљани пут поред основне школе у Моравцу који пут води ка реци Јужној Морави и оде до шљунком посутог платоа у близини напуштене сепарације.

Фото: Ј. Ћосин/Фејсбук/Goran Dzonic

 

Како стоји у оптужници ту је пуцањем из тог оружја лишио живота сво троје оштећених, и то најпре у возилу једним хицем Горана Ђокића, а потом ван возила са по два хица његову супругу Гордану и ћерку Лидију, који су преминули на лицу места од задобијених повреда. Горан је погођен једним метком у главу а Гордана и Лидија по једном у груди и главу.

- Након тога је њихова тела поред јаме у оквиру платоа горивом полио, запалио и гурнуо у јаму, а затим возилом марке "пасат" кренуо ка селу Тешица и преко Јужне Мораве дошао до места званог Владине баре где је у возилу пронашао и одузео страни новац у укупном износу од 160 америчких долара у апоенима од по један долар, домаћи новац у износу 1.380.000,00 динара у различитим апоенима, 27.130 еура у различитим апоенима, 3.940 швајцарских франака у различитим апоенима и 1.690 америчких долара у различитим апоенима, па је возило запалио, стоји у оптужници ВЈТ Ниш.

Џонић се затим се вратио у Моравац и у кући у изградњи у Моравцу на магистралном путу бр. 217 коју користи његов син Стефан оставио новац.

Фото: Приватна архива

 

- У купатилу је оставио 160 долара, у помоћној просторији поред куће у белој кутији 768.000,00 динара, а у воћњаку иза куће 612.000,00 динара, 3.940 швајцарских франака, 1.690 долара и 17.130 евра закопавши овај новац испод дрвета, док је 10.000 евра на име позајмице вратио рођаку Д.Д., при чему је био свестан свог дела чије је извршење хтео и свестан забрањености дела, наводи се у оптужници.

На овај начин је Џонић извршио извршио кривично дело тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 11 у вези тач. 5 КЗ у стицају са кривичним делом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 4 у вези ст. 1 КЗ.

Џонић се терети и да је поседовао муницију која је пронађена у његовој кући и у помоћном објекту куће у изградњи поред магистралног пута коју је сређивао за сина. Пронађено је укупно око 120 метака разног калибра чиме се Џонић терети и да је починио кривично дело медозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348 ст. 1 КЗ

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".