Полазник Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици Вељко П. (2002.) погинуо је јуче када је ранио самог себе пиштољем на Градском стрелишту у Новом Саду. Министарство унутрашњих послова саопштило је да је младић изгубио живот несрећним случајем. Како се незванично сазнаје, заглавио се пиштољ ЦЗ 99, он га је наводно окренуо ка себи и опалио метак право у груди.

О овом несрећном случају говорили су у јурарњем програму Курир телевизије Дејан Раденковић, бивши високи функционер МУП-а и Владимир Савић, бивши припадник службе безбедности.

- Прво морам да изразим најдубље саучешће породици настрадалог младића и да пружим велику подршку инструкторском тиму центра за полицијску обуку, јер је то изузетно стресна ситуација која може да се одрази на све њих -, рекао је Савић.3

Фото: Љ. П.

 

Истакао је да се пре ступања на ватрену линију у стрелиштима за вежбу пролази строга процедура и описао како она изглада.

- Постоје одређене мере процедуре на самом стрелишту. Сваки инструктор пролази детаљну обуку. Пре самог гађања обавља се разговор. Инструктори питају, да ли сте добро спавали, да ли имате неких проблема породичних или љубавних итд. -, каже Савић и додаје:

- Када дође до застоја оружја, основно правило јесте да пиштољ увек остане у смеру мете. Подиже се прва слободна рука. Пиштољ не сме да се окреће ни у једном смеру, а поготово не према себи. Неки међутим то не раде из различитих разлога. Буде их срамота, а неко, нажалост, користи прилику да изврши суицид. Највише ме је погодило што јавност одмах баца дрвље и камење на инструкторе -.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".