Убиство се догодило у уторак увече око 20 сати у улици Нова 34, у близини насеља Липов гај у Ветернику. Полиција верује да је мотив убиства новац, а да ли се ради о рекету или позајмици, показаће истрага која је у току.

- Јован је кобне вечери био у једном локалу с пријатељем. У једном моменту је добио поруку на телефон и пријатељу рекао да мора да се нађе са једним познаником због неког новца - каже извор близак истрази.

Убијени власник мењачнице нашао се с убицом у улици Нова, где се довезао својим аутомобилом "фијат 500".

- Место на које се паркирао покривено је видео-надзором. Према ономе што се види на снимку, у ауту је дошло до кошкања и туче. Након тога убица је извукао Јована преко сувозачевог седишта и бацио га на земљу. Сачекао је да прођу два, три аутомобила, а затим га одвукао испред аутомобила и оставио га уз ограду, вероватно да би мало заклонио тело. Након тога је одшетао у непознатом правцу - објашњава наш саговорник.

Од породице имао само мајку

Јован Ј. је власник мењачнице у новосадском насељу Детелинара и ауто-плаца у Ветернику. У Нови Сад се доселио из БиХ, а пореклом је из Коњица. Осим мајке није имао породицу и живео је у близини мењачнице.

Његови пријатељи и радници кажу да је реч о веома добром човеку који се увек налазио када треба неком да се помогне, било некаквом услугом, било позајмицом. Да ли му је једна таква позајмица дошла главе, утврдиће се истрагом.

Према његовим речима, прегледом осталих камера дошло се до правца кретања убице, а затим и аутомобила којим је управљао.

- Док део полиције трага за убицом, друга екипа покушава да утврди мотив. С обзиром на то да убијени није припадао нити се кретао у криминалним круговима, засад је искључена могућност да се ради о такозваном мафијашком убиству. Тренутно се проверава да ли се убијени бавио позајмицама. По тој верзији, могуће је да убица није имао да врати дуг. Међутим, проверавају се и приче Јованових пријатеља да наводно постоји екипа која је покушавала да рекетира мање приватнике - објашњава извор.

Полиција је Јованов телефон послала на вештачење, како би се утврдило с ким је био у контакту кобног дана, али и да ли је већ примао претње.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".