Јелена Ђоковић сматрала је да ће јој теоријско знање помоћи да и када се једног дана сама буде остварила у улози мајке, што лакше прође кроз то, међутим, како каже, осим књига и живот је имао много чему да је научи.

- Мислила сам да ће мени то доћи све спонтано и лако, али сам схватила да и живот има много чему да ме научи - каже Јелена која као највећи изазов родитељства истиче то што су се правили да "се ништа није променило".

Фото: Ben A. Pruchnie/Getty Images

 

- Мени је било изазовно јер смо се ми као претварали да се ништа није променило. Јер, Новакова каријера је била у пуном јеку, његови циљеви и амбиције су били поприлично високи и ми смо се претварали да једна мала беба може све то да испрати и ми са њом и да неће битно променити, наш ритам наших путовања... Међутим, потпуно нас пореметило. Ја сам преузела све на себе, да бих Новака растеретила. Имала сам и помоћ срећом, и морам да признам да је те Стефанове прве године Новак био непобедив. Завршио је као први на свету и све је било лепо, тако да је он закључио да то нама лако иде, али онда је она друга година била када сам ја рекла "ја не могу више, ово је много напорно" - каже Јелен Ђоковић, која додаје да и данас има изазова и потешкоћа, али јој је много лакше.

- Прошла сам одређени степен едукације и шта родитељство изискује од мајке и оца и имам много среће што је Новак такав партнер и пуно љубави добијамо и када је са нама, посвећен је и све испада много лакше када породица живи у заједништву и љубави - каже Јелена Ђоковић.

Фото: АТА имагес

 

Како је истакла, Новак се у улози оца сјајно снашао.

- Ја сам изненађена колико се он добро прилагодио, с обзиром на то колико је он велики професионалац посвећен својој каријери. И била сам јако изнанђена како се он тако успешно пребацио и у пелене и да проходамо. Са нашом ћерком је јако близак и мислим да тај однос између тате и ћерке је видљив код нас у кући. Стефан и ја имамо посебну везу, ал њих двоје баш - каже Јелена, која наводи да је веома захвална када види да се у њиховој кући и да оно што је слушала од других људи сада може и да доживи.

- Много сам срећна што је баш он мој животни партнер и што је родитељ са мном - каже Јелена, која са својим супругом често разговара о родитељству.

- Покушавамо да се синхронизујемо и да пред децом будемо тим - каже Јелена за РТС и открива да она и Новак редовно размењују своја мишљења и промишљања.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".