У купатилу можете често пронаћи пауке, нарочито током јесени и зиме, а стручњаци упозоравају да их посебно привлаче прљави, мокри пешкири.

Ако имате навику оставити мокар пешкир у купатилу након туширања, требали бисте је избегавати. Мокри пешкири вероватно ће привући пауке због влаге која је пауцима преко потребна и без ње не могу живети, каже ентомолог Руиз.

Фото: Јутјуб принтскрин/СЦИ НЦ

 

Николас Мартин, ентомолог, додаје да ће влага посебно привући одређене врсте паука, попут подрумских паука. Осим паука, мокри пешкири привлаче и друге инсекте којима се пауци хране.

Руиз и Мартин истичу да влага привлачи инсекте као што мрави, мушице, жохари, гриње, стоноге и цврчке, а сви су они извор хране за пауке.

Мокре пешкире нарочито избегавајте остављати на поду просторије. Андре Габриес, стручњак за штеточине, каже да им је то 'ловиште' још и привлачније јер му је лако приступити.

Фото: Јутјуб принтскрин/СЦИ НЦ

 

Чак и ако нису мокри, покупите их. Томас Марбут, стручњак за штеточине, каже да је топлина врло привлачна пауцима, па би могли тражити угодна места за склониште у просторима на које су већ навикли.

- Током хладних месеци пауци траже склониште управо у гомили пешкира па их је најбоље држати обешене - објашњава Марбут и додаје да се ови инсекти воле скривати и у угловима прозора и другим просторима које не чистите редовно. То укључује и подручје испод намештаја у купатилу те прљави веш.

Ако имате биљке у купатилуи, то такође привлачи пауке. Многи инсекти су биљоједи, па се пауци крећу око биљки, знајући да ће се ту појавити и други инсекти које ће потом лако заробити у своје мреже, пише Best life.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".