Немачка полиција означила га је као серијског лопова и убицу, а ухапшен је по потерници која је за њим расписана.

Према незваничним информацијама, лисице су му стављене у уторак око 16 сати, и то у стану који је на само 150 метара од последња два места злочина. Како преносе немачки медији, докази га засад несумњиво доводе у везу са убиствима Хајдемари К. (77) и Гертрауте Н. (89), али се проверава његова умешаност у убиства још две пензионерке из истог краја, предграђа Швебиш Хала.

Према њиховим наводима, заједничко за све жртве је то што су биле у позним годинама, богате и живеле су саме. Међутим, наводно серијски убица није пронашао велики плен у њиховим становима. У Немачкој је наводно за два месеца, колико је боравио у тој држави, убио две жене.

- Са супругом и двоје деце у Немачку је ушао почетком децембра, као туриста. Он до сада није био познат немачкој полицији. Први злочин почињен је крајем децембра, а други прве недеље јануара - пренели су немачки медији, а тамошња полиција је објавила фото-робот осумњиченог.

Они наводе да се његова умешаност проверава и у убиству жене (83), које се догодило пре око две недеље, али и у убиству Елфрид Хухлер (94) 2020. године.

- Мотив злочина се још проверава, али се засад сумња да је у питању пљачка. Интересантно је да су сва четири убиства почињена средом - додају немачки медији, тврдећи да је на оружју пронађен ДНК ухапшеног држављанина Србије.

Све старице убијене су у сопственим кућама, а наводно је ухапшени 17. јануара покушао да опљачка и мушкарца (83), коме је претио пиштољем у његовој кући.

- Прикупљени су бројни докази, откривен његов ДНК на местима злочина, али и други трагови као што су рута кретања, плаћање картицама, који су само сложили делове слагалице. Веома велики допринос дало је и објављивање фото-робота - саопштено је на конференцији за медије.

Ухапшен пред породицом

Виши јавни тужилац Харалд Лустиг изјавио је да толико убистава није уобичајено за рурално подручје.

- Жртве су живеле у непосредној близини, увек су мете биле старије жене, а злочини су се дешавали средом - саопштио је тужилац.

Србин је иначе ухапшен у стану у ком је живео с породицом. Комшије су испричале да је полиција опколила зграду, одвела човека с лисицама на рукама, а убрзо након тога су у пратњи полиције изведени и жена и деца, а стан је запечаћен.

Супруга саслушана

Немачки медији пренели су да су истражитељи саслушали чланове породице ухапшеног држављанина Србије, супругу и децу. Они су после тога пуштени на слободу јер нема индиција да је његова жена била умешана у злочине.

- Они се и даље налазе у Немачкој - пренели су сазнања из истраге немачки медији.

Жртве вребао по супермаркетима

Брат убијене Гертрауте Н. (89), како је пренео Билд, испричао је да га је недавно полиција саслушала.

- Питали су ме да ли сам се свађао са сестром. Пре треба да се запитају да ли је у свим случајевима исти починилац. Верујем да је убица вребао своје жртве са инвалидитетом у супермаркетима - изјавио је брат убијене.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".