Путница Ђ. Р. (69) из Сурдулице, због чијег је тешког здравственог стања током лета авион из Немачке принудно слетео у Београд, прво се пожалила супругу поред ког је седела да се не осећа добро.

Њено стање врло брзо је почело да се погоршава. У помоћ су прискочиле стјуардесе и поједини путници. Пошто жени није било боље, затражено је принудно слетање на београдски аеродром, али је несрећна жена преминула у авиону, пре него што је пилот приземљио летелицу.

Жена се враћала са супругом П. Р. из Немачке, где су проводили празнике са сином, снахом и унуцима, пишу Новости.

- Требало је да допутују следећег уторка у Сурдулицу из немачког града Ахена, где су прославили празнике с породицом. У недељу јој је позлило, ишли су код доктора, она је почела да пљује крв. Доктор јој је дао неке лекове и рекао да наводно није ништа страшно, јер је она дугогодишњи астматичар - прича њихов породични пријатељ Александар Ц.

Фото: Профимедиа, принтскрин Фејсбук

 

 

Међутим, лекови су изгледа имали контраефекат. Зато су одмах, без обзира на то што су имали повратне карте, купили нове из Есена за Ниш. Места на ранијим летовима није било.

- Чуо сам се с њеним супругом, јер је требало да их чекамо на нишком аеродрому - прича њихов пријатељ, видно потресен.

Испричали су му, каже, да је жени позлило, те да су отишли до тоалета, она, супруг и стјуардеса. Почела је опет да повраћа крв, а онда се онесвестила. У авиону нису успели да је освесте, па је пилот затражио принудно слетање. Одмах по изласку их је чекала лекарска екипа, али жени није било спаса.

Породични пријатељ каже да је пре две недеље био пословно у Немачкој и да их је тада све видео. Ђула је, прича, била пресрећна, јер је након три године поново са унуцима и није деловала болесно.

- Позив с Аеродрома "Никола Тесла" добили смо око 22.24 - каже др Ивана Стефановић из Хитне помоћи.

- Екипа је одмах кренула пут Сурчина, покушали су реанимацију путнице, али, нажалост, могли су врло брзо само да констатују смрт. Пре нас колеге из амбуланте која се налази на самом аеродрому су покушале да помогну жени.

Тело преминуле по налогу надлежног тужилаштва превезено је на Институт за судску медицину како би се обдукцијом утврдио тачан узрок смрти. О случају је обавештен заменик из Вишег јавног тужилаштва у Београду, који је и наредио обдукцију тела.

Претпоставља се да је дошло до срчаног застоја који може да буде последица многих болести.

Пријатељ породице из Сурдулице наводи да је његова сестра након бројних папиролошких процедура синоћ сачекала супруга преминуле на аеродрому. Данас ће преузети тело несрећне жене, која ће бити сахрањена сутра на гробљу у Сурдулици.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".