Млада глумица је први пут причала о улози коју је добила у серији "Пад", а која је  рађена по мотивима глумца Жарка Лаушевића. Она игра шминкерку Ану која је била у љубавној вези са главним глумцем Иваном Маслаћем. 

- Ана је изузетно лојална и постојана као сунце и остаје уз свог човека до самог краја, без обзира на све. Она је врло храбра жена и драго ми је што сам имала прилику да одиграм једну такву улогу -започела је  Анђела Јовановић и нагласила да је у серији први пут сарађивала са колегом Миланом Марићем иако већ годину дана заједно играју представу "Хотел 88". 

Филм и књига описују трачични догађај који се одиграо 1993. године и не говори само о физичком, духовном и моралном паду ликова, већ целог друштва које је почело да се распада као и држава. Оно што се примећује јесте да се нисмо померили са места од деведесетих година прошлог века које су испуњене сивилом. 

- Историја нас је научила да нас она ничему није научила. То је реченица коју сам прочитала и која је истинита. Све је циклично, све се понавља и стално мора да дође до “експолозије” па да се после примиримо а тензија смањи. Временом она поново расте. Контекст времена у коме је рађена прича је заправо одраз те ситуације која се десила. Последњих година су се догодиле и корона и рат и толико је акумулирало нечега грозног и негативног да је то експлодирало у нешто одвратно и резултирало крвопролићем. Не можемо да се заштитимо од болести, драги људи умиру... Надам се да ћемо се после овога примирити. Серија поставља питање на које гледалац мора да да одговор и да интерпретира. Ја сам се страшно преиспитивала док сам гледала серију.

Фото: В. Данилов

 

Глумица је дала себи слободу креирајући Анин лик: 

- Њу сам читала на првој години факултета и била сам у другачијој фази свог живота. Док смо снимали серију нисам желела поново да читам књигу. Хтела сам себи да дам слободу и да лик који тумачим креирам онако како ја то видим.

Анђела је додала да је Жарко био упићен у снимање серије: 

- Нисам. Знам само да је гледао серију и да је био задовољан. Он је био укључен у процес рада на серији и био обавештен све време око свега што се дешава, јер је то ипак рађено по мотивима његове књиге. Мислим да је испоштован максимално у сваком смислу али нисам чула директан коментар од њега.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".