Глумац је претучен 18. новембра 2000. у некадашњем ресторану "Бели град" јер су хулигани, након изгубљене утакмице, због његове тамније пути помислили да је Ром и то им је био довољан разлог за овај зверски напад.

Због тога што је био астматичар, дијабетичар и оперисан од катаракте, Максимовић им се није супротставио како би заштитио свеже оперисано око.

Власник ресторана није притекао у помоћ госту у невољи, већ их је све истерао на улицу, где је настављено немилосрдно батинање наочиглед пролазника, који су окренули главу од призора беспомоћног суграђанина.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Када су коначно одлучили да шутирање приведу крају и побегну, за Максу је већ било касно. Њега је рођак одвезао у Ургентни центар, где су установљени преломи бутне кости и карлице. Почетком фебруара он је пао у кому из које се никада није пробудио.

Читав догађај и његова смрт нису били предмет медијске пажње, нити је било икаквих реакција. Нешто више од два месеца касније, тачније 4. фебруара 2001. године преминуо је од емболије. Док је боравио у постељи није желео да сарађује са полицијом и било шта говори о нападу, већ је тражио да се ти млади хулигани не гоне кривично и они до дана данашњег нису идентификовани. Преминуо је у 52. години живота.

Фото: Архив Новости

На месту на Зеленом венцу на ком се догодио овај инцидент постављена је спомен-плоча посвећена овом глумцу, а на годишњицу његове смрти колеге и пријатељи из Народног позоришта управо ту полажу цвеће.

Максимовић је током каријере остварио више од 60 улога у позоришту, на филму и телевизији. Свима је добро познат из филмова "Петријин венац", "Шмекер", "Време чуда", "Последњи круг у Монци", "Ране", "Пад Италије", "Нож", "Ми нисмо анђели", "Црни бомбардер", "Стршљен", "Лепа села лепо горе", као и серија "Отписани", "Приче из мајсторске радионице", "Горе-доле".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".