Икона југословенске ауто-индустрије, Застава 750, која је популарно названа "Фића", и даље гази друмовима!

Овај малени аутомобил који је незванично проглашен "националном класом", настао у сарадњи са Фиатом, престао је да се производи још 1985. године, а први примерак из тадашње крагујевачке фабрике Заводи "Црвена Застава" изашао је давне 1955.

Године, међутим, не представљају никакав проблем за примерке који су иоле очувани. Овај омиљени "старкеља" може да пређе још много километара, а један такав примерак обрео се на Копаонику и постао права сензација.

 

 

Тиктокер јоцатф објавио је неколико снимака који су преко ноћи скупили хиљаде лајкова и стотине позитивних коментара.

Реч је о црвеном "Фићи", нишких регистарских ознака, који се без икаквих проблема креће по снегом завејаним путевима по планини. На једном снимку се види да је наишао и на узбрдицу, али ни то за њега није представљало никакав проблем.

 

 

Прошао је "Фића" лагано где би вероватно многи модерни аутомобили запели, а да ствар буде још убедљивија власник тврди да његова "Застава 750" има летње гуме!

Не чуди онда што је ова ванвременска машина постала атракција на Копаонику на ком углавном доминирају скупи и снажни теренци. Одржао им је стари "Фића" добру лекцију.