Певач Ера Ојданић признао је да је на почетку музичке каријере кувао кафе и истресао пепељаре великим звездама, међу којима је посебно издвојио Лепу Лукић. Како каже, све се одвијало крајем шездесетих, почетком седамдесетих, када је још млад и зелен фолкер и сам желео да постане певачка звезда.

Међутим, он признаје да је морао прво да прође школу код чувеног композитора и хармоникаша Будимира Буце Јовановића, који је тада ведрио и облачио на естрадном небу бивше Југославије. Ојданић се присетио и како се у то време појавила Лепа Лукић, која је била појам за популарност, а управо Ера је имао ту част да јој кува и послужује кафу.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Lepa Lukic

 

- Лепа Лукић, која је била певачица број један у целој Југославији, долазила је у Шумадијску 6, код чувеног Будимира Буце Јовановића, и вежбала за ондашње Београдско пролеће, фестивал, а ја сам био кафе-куварица. Служио сам тада већ велику звезду Лепу и била ми је част. Кувао сам кафе, истресао Буци пепељаре и другим певачима који су пушили. Све велике звезде су долазиле, а ја сам био само млади ученик и шегрт. То је било с краја шездесетих - открива Ојданић, па наставља:

- Нисам тада ни слутио да ћу и ја стати барабар с Лепом на сцену и да ћемо постати пријатељи за цео живот. Ми смо постали тандем какав се никада више неће појавити - прича Ера, па у наставку открива какве су смицалице правили једно другом по турнејама:

Фото: В. Данилов

 

- Никада нећу заборавити како ми је направила замку у аутобусу док сам спавао. Наместила ми је да ми флаша падне на главу. Након тога сам јој се осветио. Таман кад смо стигли на локацију где смо имали концерт, ја сам је полио отпозади и окупао је. Била је мокра ко чеп. Плакала је јер се покварила фризура и разлила шминка. Жене су морале да је суше у гардероби хале где смо имали концерт. Ипак, никад се није љутила на мене! - истакао је Ера за "Републику".