Одбор Међународне фудбалске асоцијације (ИФАБ) усвојио је одлуку да и на стадиону и путем ТВ преноса буде уведено објашњавање судијских одлука, у којима учествује ВАР, гледаоцима и навијачима.

Одлука ће се спроводити у међународним такмичењима током наредних 12 месеци као пилот пројекат. 

- Одлучили смо се за ово јер смо добили неке захтеве да одлуку коју је донео судија након ВАР интервенције учинимо разумљивијом за све актере фудбала, односно гледаоце на стадиону или испред телевизора. Светско клупско првенство ће бити савршено за деби овога, јер је то такмичење које прате гледаоци са свих шест континената - изјавио је Колина за сајт ФИФА.

Он је додао и следеће:

-Морам да кажем да постоје и искуства других спортова, рецимо у НФЛ-у, где се ово (судијско објашњење одлука публици) дешава већ дуго времена. Мислим да су арбитри прилично комотни што се тога тиче. У фудбалу, језик може да буде проблем, јер ће се објашњење давати на језику који већини судија није матерњи, то баш и није лако, али ће објашњења бити концизна. Зато сма уверен да ниједан арбитар неће имати проблем са тиме - истакао је Пјерлуиђи Колина.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".