О његовом љубавном животу много се писало, а он признаје да је био богат. Први пут се оженио 70-их година, а прво дете, ћерку Едиту добио је 1978. године. Ипак, са првом супругом се развео.

Сличан сценарио десио се и са другом супругом, из трећег брака добио је троје деце, синове Џенана, Кенана и Адина.

Стекао је и имиџ специјалисте за оријентална певања, те су га прозвали "Хоџа".

Иначе, Кемал Маловчић рођен је 6. маја 1946. у селу Окреч код Санског Моста. Нико од Кемалових предака се није бавио музиком, а он се рано латио хармонике и микрофона.

Фото: Д. Мишић

 

- Приведем девојку, а прочује се да сам се оженио. Ходам са цуром, а народ каже оженио се Кемо. Певам најжешће оријентале, а неки новинари из Београда кажу да сам студирао веронауку у Багдаду. Каква црна наука, у младости нисам имао да одем ни до мог родног града. Бабо рудар, а нас осморо деце.

- Хвала Богу и народу што уз песму трајем више од пола века. Годинама живим у Бечу, али ми некако најлепше кад дођем у моју родну кућу. Мало сам је обновио, а и челници општине ме се сетише па ми доделише Плакету почасног грађанина Санског Моста за несебичам допринос афирмацији културне баштине Босне и Херцеговине.

Од 1969. до 1984. године, пре уласка у "Јужни ветар", Маловчић је снимио 15 синглова и три албума са 55 песама.

Неке од најпознатијих песама овог певача су: "Окреће се коло среће", "Ко губи", "Поклони љубав човеку свом", "Дошао сам само да те видим", "Где си сада лептирице моја" и многе друге.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".