На основу полицијског извештаја Алек Болдвин је уперио револвер у правцу камере у току пробе снимања сцене, притиснуо обарач и убио Халину Хачинс и ранио редитеља Џеола Соуза.

Чини се да је фотографија снимљена унутар мале цркве на филмском ранчу у Новом Мексику, а на њој неколико чланова екипе стоји око Алека, који је у костиму, док сниматељ поставља кадар.

Фото: Профимедиа

 

 

Серж је означио и Халину која се види како стоји на крају групе са слушалицама. Она гледа према Алеку, а леђима је окренута особи која је снимила фотографију.

- Моје виђење "Руст" трагедије. Примио сам стотине позива, порука, писама са речима подршке и саучешћа због трагедије са Халином Хачинс и јако сам захвалан свима. Да, знао сам Халину. Радио сам са њом на свим њеним филмовима. Некад смо делили храну и воду. Горели смо на сунцу, смрзавали се на снегу. Бринули смо једно о другоме. Да, могу са 100 одсто сигурности рећи да ми је била пријатељица - започео је Серж.

 

 

- Стајао сам раме уз раме са Халином током фаталног пуцња који јој је одузео живот и повредио режисера Хоела Соузу. Држао сам је у рукама док је умирала. Њена крв је била на мојим рукама. Хоћу да кажем зашто се то догодило. Мислим да имам то право.То је последица немара и непрофесионализма. Немар особе која је требало да прегледа оружје на сету и није то урадила; особе која је требало да каже да је пиштољ напуњен и није то урадила; особа која је требало да провери оружје пре него што га је донела на сет, није то урадила. И последица тога је смрт човека - рекао је Серж и наставио:

- Сигуран сам да смо имали професионалце у свим подручјима, али не у оном одговорном за оружје. Нема шансе да би 24-огодишња жена могла да буде професионална са оружјем.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Chernus (@mchernus)

 

- Професионалци су људи који проведу године на сету, људи који знају свој посао од А до Ш. То су људи који имају рефлексе за сигурност, не треба им говорити шта да ураде. Имају то у својој крви.

- Како би некад уштедели новац, запошљавају се људи који нису квалификовани за компликовани и опасни посао и ризикују се животи других људи. Разумем да се увек бори за буџет, али не можете дозволити да се то догоди. Треба да буде бар један професионалац у сваком подручју који зна свој посао.То је апсолутно потребно да би се избегла трагедија као трагедија са Халином.

- Не желим никоме да прође оно кроз шта сам ја, кроз шта су њен супруг Мет Хачинс и њен син Андрос прошли, као и глумац Алек Болдвин, којем је дат пиштољ. Мора да живи са чињеницом да је одузео живот човеку због непрофесионалних људи.

 

 

- Драги продуценти, запошљавањем професионалаца купујете себи мир и људима око себе. Истина је да су професионалци мало већи трошак и понекад могу бити мало више захтевни, али вредни су тога. Ниједан уштеђени новчић није вредан живота особе! Запамтите то! Хвала медицинском особљу које је урадило све што је могло у борби за живот Халине. Сви смо је волели. Нека почива у миру. Нека нас Бог све заштити - закључио је Серж.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".