- То је љубав. Схвати нас, Љубо - говорио је Ђуза свом пријатељу, причало се по глумачким кулоарима, а људи иза сцене тврдили су да је Љуба све то прихватио са миром.

Причало се и да је заљубљени пар то говорио Тадићу док је био у болници. Ову причу на неки начин потвдио је и Ђузин брат Ненад који је за рекао:

- Никад Ђузу нисам питао за ту причу да ли је била баш Љубина вереница. Знам да је Олгица била девојка Тадића. Ако то глумци причају, онда је тачно.

Фото: М. Коковић

 

Ђуза и Олгица су били дуго заједно, до њене смрти 1987. године. Она је за живота говорила шта их је одржавало у браку.

- Свађа дође као лек. Да се нисмо свађуцкали зар би смо издржали толико година заједно? Ђуза је, иначе, изванредан супруг, а ја сам од оних жена које схватају да мушкарац мора и треба да буде први у кући. Жена за нијансу ниже. Таман толико да има среће. Неко је једном рекао: "Мудра је она жена која се понекад направи да је глупа" - испричала је она за један интервју.

Фото: Н. Фифић

 

Када је умрла, Ђуза је био неутешан. Његов брат је говорио да га је управо његов пријатељ Љуба Тадић наговарао да се ожени поново:

- Једном ми је рекао да се на Љубин наговор оженио и други пут Љуба му је, кад је Олга преминула, рекао: "Слушај, Ђузо, нема ништа горе него кад се вратиш из кафане да те нико не чека код куће".

А друга Ђузина супруга била је Душанка Стојиљковић. Она је била другарица Цеце Бојковић и Муција Драшкића који су је замолили да причува мало Ђузу, који је већ био старији човек.

- Тако сам га свакодневно звала телефоном да питам како се држи, да ли је ручао, и заиста се међу нама ништа није дешавало. Нисам се са четрдесет година заљубила у Ђузу, нити сам хтела да се удајем јер сам од брака бежала као ђаво од крста. Ипак, када сам једне вечери, годину дана после смрти његове жене, отишла код њега, био је упоран да останем. И мало-помало почела је наша друга фаза. Ни једно од нас није хтело брак, већ да увек будемо ту једно за друго. Тако смо живели скоро годину и по дана, а пошто сам била његова ванбрачна жена, суочили смо се с административним проблемима, па смо решили да се венчамо - рекла је она и испричала да су без помпе, и са случајним сведоцима који су се затекли ту у општини обавили брзинско венчане 1990. године.

Фото: Н. Фифић

 

Љуба Тадић се скрасио уз колегиницу Снежану Никшић. Иако је она већ имала мужа, Љуба се заљубио баш право у њу и хтео је то свима да стави до знања. Управо она је била та која му је помогла у борби са алкохолизмом.

- Знао сам да је била удата, али ме није интересовало. Колико сам био обузет њоме најбоље ће вам показати следећа прича. Досађивао сам јој после пробе да се видимо. Она је брзо корачала ходницима "Атељеа 212" и касније улицом у нади да ћу одустати. "Ја сам удата жена", понављала ми је. Кад је ушла у свој спачек и покренула га, нисам одустао. Трчао сам Улицом Лоле Рибара за њом. Није ме било срам. Заљубио сам се, а заљубљени човек нема чега да се стиди, под условом да је пристојан - испричао је Љуба једном приликом.

Кад се Снежана развела почела је да живи с Љубом, провели су две и по деценије заједно. Иако је била успешна глумица, самовољно се повукла из позоришта средином деведесетих како би се посветила у потпуности Љуби, чије је здравље већ тада било озбиљно нарушено дијабетесом.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".