Њему су лисице сада стављене због сумње да је растурао наркотике, а са њим су приведени и његов брат Мирослав (38) и пријатељ Марко М. (35). Заплењено је килограм марихуане, око 110 грама хероина и око килограм смесе за увећање наркотика, као и новац за који се сумња да потиче од продаје дроге.

Свој тројици се на терет ставља кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду бранили су се ћутањем. Свој тројици је одређен притвор до месец дана. Терете се да су током прошле, али и ове године, све до хапшења у уторак (7.фебруара) држали и даље продавали више врста наркотика.

Иначе, Шобић са издржавање последње казне затвора изашао крајем јула 2022. године. Како сазнајемо, одлежао је целу казну, у коју му је био урачунат притвор, као и кућни притвор.

Фото: Приватна архива

 

Ухапшен је 2021. после пријаве девојке да ју је, наводно, малтретирао. Полиција је током претреса стана пронашла пиштољ, а у гаражи један блиндирани аутомобил, као и аутомобил са ротацијом.

Фото: З. Кнежевић

 

Фото: З. Кнежевић

 

Према изворима из полиције ови аутомобили су припадали његовом блиском пријатељу Влади Вајдићу. Наводно, у једном од њих пронађена је и медицинска документације бивше државне секретарке МУП Србије Дијане Хркаловић. Због пиштоља, који је тада пронађен, осуђен је на 17 месеци затвора и новчану казну од 400.000 динара.

У навијачким круговима се прича да је Шобић био близак и са убијеним Љубомиром Марковићем Кићом, кога су, према последњим информацијама, убили припадници криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Фото: Н. Скендерија/Фејсбук принтскрин

 

Шобић је, иначе, према оперативним сазнањима, био у сукобу са овом екипом, али и навијачима Принципа. Наводно, док је био на слободи Беливук је на трибини јавно прозивао Шобића, називајући га "издајником и цинкарошем".

Фото: З. Кнежевић, Н. Параушић, АТА имагес, Приватна архива

 

Према подацима полиције Шобић је први пут ухапшен 2008. године због нереда на утакмици између ОФК Београд и ФК Партизан. Извесно време је провео у бекству, за њим је чак била расписана и потерница. Ухапшен је у јужној српској покрајини и пребачен у Београд.

Иначе, током сваког привођења или контроле, све до сада, како наводе у полицији, Шобић је био наоружан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".