- Сестре које су убијене нису имале породицу и ближе рођаке, па је тако случај око њихове сахране преузео Градски Центар за Социјални рад који у овом периоду заправо покушава да нађе некога од рођака убијених - каже извор Курира и додаје:

- Уколико се у року од 30 дана од смрти особе не појаве рођаци покојника, који би преузели тело и обавили сахрану, покојник се сахрањује о трошку општине на којој је живео.

Како саговорник објашњава, у том случају погребно предузеће преузима тело из капеле и достојанствено сахрањује покојника.

- Општина покрива трошкове сахране, које касније наплаћује од непокретне имовине покојника, тако што претежно распрода имовину. Иначе, уколико се након сахране ипак појаве рођаци, они су дужни да сносе трошкове сахране.

Подсетимо, двоструко убиство откривено је 21. јануара у Улици Марка Пола на Бежанијској коси, где су сестре последње две године живеле заједно. Наиме, убица сестара је Горан Ђ. (37) који је наводно био у вези са Јелисаветом, а неколико дана након што је злочин откривен он је извршио самоубиство тако што је себи пуцао у главу, на једном паркингу. У аутомобилу је оставио и опроштајно писмо.

- Обдукција је показала да су сестре имале посекотине по врату, као и да је Гордана имала повреде по глави, која је навоидно била смрскана од удараца. Рођене сестре су наводно нађене заклане на креветима са јастуцима преко главе у одвојеним собама - подсећа саговорник.

Сумња се да је до злочина дошло на Божић, 7. јануара, и да је Горан Ђ. након злочина закључао стан и са собом понео кредитну картицу на којој је било око милион динара јер су сестре претходно продале вредно породично имање. Сумња се да је злочин починио из користољубља и да је има коцкарске дугове које је морао да врати.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".