Да отворимо дами врата, не држимо лактове на столу и не причамо са пуним устима хране, су неке од основних правила понашања у ресторанима.

Али ево на шта још морате да обратите пажњу због невербалне комуниакције са конобаром.

Фото: Бон тон

 

 

Ako prekrstite виљушку и нож то значи да очекујете још један одбро, те да још нисте завршили. Водоравно постављен есцајг значи да је клопа била изврсна, а ако је усправно постављен онда то симболизује само да сте завршили без коментара.

Ако ножен "прободете" виљушку онда то значи да нисте баш задовољни са оброком, а ако направите троугао са есцајгом онда симболизујете да још нисте завршили већ правите малу паузу.

Многи знаци су веома слични али означавају две потпуно различите ствари, зато добро обратите пажњу.