Ако сте мислили да се то ради како би се продало више кесица чипса и истовремено уштедело на количини, варате се.

Произвођачи наменски остављају део простора у амбалажи празним. Тако се наше омиљене грицкалице штите од потенцијалне штете приликом транспорта. Како се приликом премештања чипса до разних продавница и магацина кесице ређају једна на другу, управо тај празан простор испуњен "ваздухом" штити грицкалице од прекомерног ломљења и мрвљења.

Фото: Профимедиа

 

С друге стране, у амбалажама се налази азот, а не ваздух!

Како кисеоник може да проузрукује кварење кромпира, а влага да га учини гњецавим, кесице се пуне азотом. Он одржава намирницу свежом и хрскавом.

Ако сте се уплашили да је азот штетан можете бити мирни: чак 78% ваздуха који удишемо чини азот.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".