Дугогодишње размирице између Мирослава П. (45) и Марије Ј. (65) из Доњег Таванкута кулминирале су трагедијом која је потресла цело суботичко село.

После једне од свађа, пре десетак дана, сумња се да је Мирослав два пута секиром ударио своју емотивну партнерку која је од задобијених повреда издахнула.

Мирослав је након убиства њено тело закопао у кући која је иначе Баптистички молитвени дом у којој је Мара иначе живела и одржавала га. Комшије претпостављају да је сам назвао полицију јер није могао да се носи са грижом савести.

- Знала сам да је чујем како виче на њега и тера га из куће. Он би онда дошао у његову породичну кућу, удаљену само 50-ак метара, али би се поново враћао када би га звала - прича прва комшиница.

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

 

Додаје да је Марија Ј. била конфликтна.

- Она је примала социјалну помоћ, а он радио код једног приватника. Био је редовно пријављен. Давао јој је новаца када год је требало. Она је била конфликтна, ни са ким се није добро слагала, чак ни са најрођенијима. Шта се десило тад међу њима то нико не може знати - додаје комшиница.

Мара и Миња, како га је од милоште звала, наводно су били у вези око две деценије. Обоје су пре тога имали бракове, али не и децу.

- Да вам кажем искрено. Он је био проблематичан јако. Крао је шта год је стигао, шта очи виде то рука украде. Свађали су се и мирили. Растављали и састављали. У сваком случају страшно је што је све овако завршено - каже један Таванкућанин.

Тело Марије Ј, подсетимо, пронађено је јуче, а Мирослав је одмах приведен и како незванично сазнају медији признао је у полицији шта је урадио.

Одређен му је притвор од 48 сати после чега ће бити саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".