Откако је имплементирао Сториес, Инстаграм је постепено уводио многе промене на њима, а нешто што је фалило било је убацивање линкова, односно повезница на сторије. Најпре је Инстаграм увео опцију сweep-up за отварање повезница, али тада није постојала могућност интеракције између корисника.

Након тога је Инстаграм у току лета увео опцију убацивања линка на сторије, у виду стикера, сада кликом на њега једноставно се отвори web страница. У почетку је тада ова опција била доступна само за верификоване кориснике и оне који имају више од 10.000 пратилаца, али сада је доступна свим корисницима.

Тако ће сада онима који буду "качили" линк одређене странице на свој стори бити омогућено да одговоре, за разлику од сweep-up опције која није допуштала интеракцију међу корисницима.

Везу на стори моћи ћете користити тако што се најпре одабере фотографије за стори, а затим кликом на иконицу која се односи на налепнице и која стоји на горњој навигационог траци. По одабиру налепнице "Линк" или "Везе" отвара се опција за додавање жељеног УРЛ-а. Након тога пружа се могућност прилагођавања изгледа и боје поменуте налепнице односно линка.

Из "Инстаграма" су даље навели да ће у будућности понудити још више начина за прилагођавање налепница, односно планира се пружити доступним више опција изгледа налепнице и боја. Ова опција итекакако је стимулативна за развој бизниса и маркетинг на Инстаграму.

На крају су из Инстаграма навели да ова опција неће бити доступна за садржаје који шире говор мржње, дезинформације или другог садржаја који је у супротности са правилима коришћења Инстаграма.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".