Наиме, свакодневно смо сведоци потресних призора из ових подручја, које су земљотреси потпуно разорили, а оно што је заинтригирало читав свет јесу балони који су постављени на рушевинама у Хатају.

Велики број људи запитао се зашто су на рушевинама црвени, плави, као и розе балони.

Како ББЦ преноси, ови балони су окачени у знак сећања на децу која су погинула у разорним земљотресима, а поставили су их волонтери из Турске.

Наиме, волонтери предвођени фотографом Огуном Севером Окуром, који су чланови дечјег удружења Огун Аби, попели су се на рушевине у Хатају и причврстили балоне на металне жице које су вириле из гомиле отпада..

Они првобитно идентификују локације на којима су погинула деца, а потом остављају балоне на улазима у рушевине.

"Сваки балон који овде видите представља једно страдало дете", рекао је за турске медије оснивач овог удружења, фотограф Огун Север Окур.

Како Окур наводи, они желе да испоруче балоне широм Хатаја.

"Покушавамо да очувамо сећање на децу која су изгубила животе. Волео бих да можемо да ставимо ове балоне у руке деце. Волео бих да можемо да ставимо ове балоне у руке деце. Нажалост, изгубили смо нашу децу. Ово је био вртић и много деце живело је у згради. Где год смо се дотакли, где су деца живела, размишљамо да окачимо ове балоне", рекао је он за турске медије, преноси Хурриyет.

У једном тренутку Окур је истакао да су чланови удружења учествовали у спасилачким мисијама у Адани и Хатају у првој недељи након разорног земљотреса.

"Када су ми пружили тело детета, један део мене је пукао", рекао је Окур.

(BBC/Hurriyet)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".