На програму ће бити шест галопских надметања међу којима се издвајају "Града Београда", "Меморијал Антонија Карнера" и спринтерски окршај "Danebury Hill".

Трка града Београда која је после јако дуго времена добила статус Груп 1 трке (највиши ранг) окупиће 10 грла у борби за пехар и чек на 250 000 Динара. Дефинитивно је да је ова трка најквалитетнија и најзанимљивија у целој сезони на Београдском хиподрому. У овој трци нема изразитог фаворита али издвајају се Eiskonig (Штала Станаревић) са младим јахачем Станаревићем, First Thought (браћа Хаџић) који је освајач Трипле Круне пре две сезоне као и скоро пристигла грла из Мађарске Рудаина (Штала Антилоп) и два пулена тренера Банета Васића War Master i Goosebump.

Фото: Марица Павков

Eiskonig i Aleksa Stanarević

 

"Меморијал Антонија Карнера" трка листед ранга за грла од две године на дистанци од 1600м донеће окршај 6 грла.

Свакако први фаворит трке је сјајна омица ирског одгоја по имену Анкара која је до сада славила већ пет пута у својој каријери. Ова омица је у власништву фудбалера Милоша Адамовића и у тренингу код десетоструког шампиона тренера Бојана Шендековића. Шансе за висок пласман има и омица Mistic Bel из истог тима и Impressive Boy.

Фото: Приватна архива

Ankara i Darko Ljubomirović

 

Спринтерски окршај под именом "Danebury Hill" донеће борбу старих зналаца појачану за  новопристигло грло из Мађарске по имену Dante's Peak који је побеђивао чак и у Италији. 
Први фаворит овог надметања је овогодишњи краљ кратких дистанци Never In Red (КК Перјаник) кога ће први пут у овој сезони јахати некадашњи шампион Европе за младе џокеје Горан Мешетовић. За висок пласман ће се поред наведених борити и Fourfiftythree, Torino Hill, Ice Skate и Road Lever коме можда ипак одговара за нијансу дужа дистанца.

Фото: Мирослав Радојевић

Fourfiftythree i Cristian Gnesi

 

Програм на најстаријем спортском објекту у Србији почиње у 12:30.

Улаз је бесплатан а ту је и пуно садржаја за децу и одрасле као што су авантура парк и јахање коња.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".