До временске непогоде, која срећом није дуго трајала, дошло је након неколико топлих дана, при чему је температура достизала чак 20 степени Целзијуса.

Метеоролог Марко Чубрило, међутим, каже да то није неуобичајено, а разлог је следећи: - Невреме праћено кишом и грмљавином дешава се кад је фебруар овако топао, а имамо активну атмосферу и хладан фронт -.

Како објашњава, зими је грмљавина ретка, међутим, она је могућа у било које време у току године.

Пљускови и грмљавина и за следећи викенд

Стручњаци тврде да се грмљавина зими јавља током благих и топлих зима, као што је и ова, а очекује се да и наредних дана буде топло.

Како прогнозира РХМЗ, у петак и у суботу, након низа топлих дана са температуром до 18 степени, поново можемо да очекујмо кишу, пљускове и грмљавину.

Фото: Јаросслав Пап/Танјуг

 

Топло до 25. фебруара

- До око 25. фебруара биће углавном суво и даље релативно топло, али је даљи развој синоптике и даље неизвестан. Током највећег дела ове седмице се очекује мало до умерено облачно суво и релативно топло. У понедељак ујутро биће слабе кише само на југоистоку региона, снег се очекује да ће падати само на преко 1.000 метара надморске висине. Док се затим до петка рачуна на суво време – каже Марко Чубрило.

У понедељак ће бити мало свежије уз максимуме од +6 до +13 степени Целзијуса, а затим поново врло топло уз максимуме од +7 до +14, локално и око +18 степени Целзијуса.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".