Чисти прозори су један од најбитнијих елемената у кући. Уколико су они покривени прашином и прљавштином то може утицати на изглед самог стана, али и на ваше здравље.

Наиме, у Фејсбук групи ‘Хинцх Армy Цлеанинг Типс’, једна корисница је написала да се уместо средства за чишћење стакла могу чистити разне стаклене површине – кесом чаја.

Она пише да је тако очистила стаклена врата своје микроталасне пећнице, а чај користи и за чишћење туш кабине и прозора. Објаснила је да су њена врата микроталасне сада сјајна и да уопште нису имала трагове прања.

- Користила сам кесицу јоркширског чаја коју сам оставила у шољи кључале воде док се вода не охлади. Када се чај охладио, натопила сам обичан кухињски папир и обрисала микроталасну. Пустила сам да се стакло само осуши: у почетку је изгледало да ће мрље остати, али су све нестале са сушењем - написала је она поред фотографије своје чисте микроталасне пећнице.

Многи су се надовезали на њену објаву сопственим сведочењима да чај чисти боље од многих производа, а једна корисница у групи је објавила и фотографије своје туш кабине, пре и после трљања стакла хладним кесицама чаја.

Љубитељи чишћења кесицама чаја слажу се да танинска киселина из црног чаја одлично пере прозоре и огледала, а неки додају да је и хладан чај довољан да уклони прљавштину са стакла, па и неких металних површина.

- Хладан чај је најбољи чистач: њиме сам опрао све прозоре, чак и тостер - прокоментарисао је други корисник у групи.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".