Пресуду Општинског, потврдио је приштински Апелациони суд, а адвокат Васић је најавио жалбу Врховном суду у Приштини.

“Бачевић, за кога се у општужници тврди да је у периоду од јула до августа 1998. године, у селу Бело Поље код Пец́и, током сукоба између припадника ОВК и војних снага СРЈ и полицијских снага Србије намерно кршио правила међународног права против цивилног становништва, оптужен је, а касније и осуђен, јер је наводно у том периоду покушао да отме оштећену Т.К. која је живела у његовом комшилуку", рекао је Васић.

Истакао је да је оштећена на суду посведочила да Бачевић није човек који је покушао да је отме и да га познаје, али су је судски органи прогласили дементном, што није истина, јер је она, како је рекао, потпуно свесна и без икаквих проблема са деменцијом. 

Оптужница против Бачевића је подигнута 9.новембра 2021. године, Општински суд га је осудио на пет година 8. септембра 2022, а Апелациони суд је пресуду потврдио 19. јануара ове године.

Светомир Бачевић, расељено лице из Белог Поља код Пећи, ухапшен је у Пећи, 22.12.2020. године, када је дошао у зграду општине ради сређивања личне документације. 

Он је и раније долазио у своје родно место из Горњег Милановца где је избегао, али раније није имао никаквих проблема. 

“Питам се какву је то правду Косово овом пресудом пружило оптећеној Т.К. која је у просуству већа јасно рекла да господина Бачевића не познаје и да он није лице које је покушало да је отме из куће. Уместо правде Т.К. су органи који су дужни да закон спроводе приказали  дементном, иако је она бриљантно очуване свести и ума”, навео је Васић.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".