Снажан земљотрес јачине 6.4 степена на Рихтеровој скали на дубини од два километра погодио је данас око 18 сати по нашем времену подручје уз границу између Турске и Сирије, објавио је Европски медитерански сеизмолошки центар.

 

 

 

Епицентар потреса био је 14 километара југозападно оф Антакије, на дубини од 10 километара. ЕМСЦ јавља да се потрес осетио у Турској, Либану, Сирији, Кипру и Израелу.

 

Како извештава новинар АФП-а са лица места, земљотрес је изазвао панику међу становницима који су већ тешко страдали у првом земљотресу и подигао је велике облаке прашине у граду увелико разрушеном током разорних земљотреса који су се догодили 6. фебруара.

 

Новинар извештава да је чуо како се руше зидови оштећених зграда и како неки повређени људи зову у помоћ, преноси Нет.хр.

 

 

Одмах након земљотреса почели су да се појављују потресни снимци на друштвеним мрежама, који приказују колико су ови нови земљотреси снажни.

Подаци које је објавио АФАД показују да је више од 6.000 подрхтавања тла забележено након потреса магнитуде 7,8 који је погодио југ Турске и део Сирије, приликом чега је погинуло више од 6000 људи.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".