Због сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и удруживање ради вршења кривичних дела, полиција је на подручју Београда, Владичиног Хана, Сурдулице и Ниша ухапсила организатора ове организоване криминалне групе А. И. (40), као и њене припаднике Г. Т. (42), Д. А. (29), И. Т. (54), Р. С. (42) и Б. Д. (40), саопштио је МУП.

Како се сумња, припадници организоване криминалне групе коју је предводио А. И. су за противправну имовинску корист која се кретала од око 100 евра по ирегуларном мигранту, организовали прихват илегалних миграната на територији Србије у непосредној близини границе са Бугарском и са Северном Македонијом, а који су претходно избегавајући граничну контролу, на недозвољен начин прешли границу Србије и Бугарске и државну границу Србије и Северне Македоније.

Потом су, како се сумња, организовали њихов недозвољен транзит преко територије Србије, до Прешева, Смедерева или Ниша, у циљу даљег недозвољеног транзита преко територије Србије, након чега су остварену финансијску корист, организатор и припадници организоване криминалне групе, делили у зависности од њиховог задатка у оствареној појединачној радњи.

Претресом стана и других просторија код осумњичених пронађена су и привремено одузета два путничка моторна возила, 5.700 евра и 1.279.000 динара, шест мобилних телефона и неколико сим картица. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".