Харис Џиновић често наступа у кафанама, али и о њима је певао. Но, његово интересовање за њих никада није мањкало, па је тако како каже држао и кафану.

- Купио сам кафану да имам где да пијем. Конобари су ме терали у 12 сати и говорили: "Нема више". Мени се тек тада пило, а у то доба нисам имао где. Та кафана је почела да ради некако. Радила је доста рентабилно док ја нисам почео да говорим: "Овај сто неће плаћати", “Овима не наплаћујте”... И тако кафана отишла на главу. То је био један рокерски период- рекао је за "Блиц" певач.

Џиновић је признао да је знао да попије са колегама коју више:  

- Најдуже је седео Шабан Шаулић. Провели смо доста времена у кафани заједно, до раних јутарњих часова. За кафану се нађе друштво увек, али га нема када зовеш некога да ти пере прозоре. Ту се слабо одазивају- каже кроз осмех Харис.

Фото: АТА имагес

 

Харис је пореклом из Сарајева. Када је у питању Башчаршија, није му толико била интересантна. 

- Пре неки дан сам се вратио из Сарајева. Не идем у Башчаршију. Била ми је испред куће. Није ми више толико интересантна. Сретнем се са пријатељима па опет кафана- рекао је он.

Не би пристајао на компромисе када је у питању музика:

- Публика иде у корак са временом, али се враћа на неке старе нумере и ствари. Мислим да публика воли те нумере из неких тридесетих година. Враћају се кафани. Ја волим кафану, тамо сам кренуо па све до сада. Ево ме опет у кафани, живот је једна циклична промена у круг- рекао је он и додао:

- Јануар и фебруар су углавном мирни, али има доста посла. Они су углавном резервисани за одмор јер су три месеца пред Нову годину напорна.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".