Треће основно јавно тужилаштво у Београду одредило је задржавање дана 25.02.2023. године осумњиченом Б.М., због извршења кривичног дела тешка дела против безбедности јавног саобраћаја из члана 297 став 1 у вези са чланом 289 став 1 КЗ, у стицају са кривичним делом насилничко понашање из члана 344 став 1 кривичног законика, поводом догађаја у Улици Главна, ГО Земун, којом приликом је осумњичени управљао возилом у стању веома тешке алкохолисаности са 1.76 алкохола у крви, те је тако угрозио јавни саобраћај и довео у опасност тело људи.

Осумњичени је возилом ударио и на поклопац мотора набацио остећену, која је прелазила коловоз на обелезеном пешачком прелазу, којој је нанео тешке телесне повреде.

Истом приликом је осумњичени угрозио спокојство грађана, јер је након изазивања саобраћајне незгоде пришао окупљеним грађанима који су се затекли на лицу места, обративши им се непримереним речима.

Након саслушања са осумњиченим, тужилаштво је закључило споразум о признању кривичних дела, те је од стране суда пресудом најпре утврђена казна затвора од по 6 (шест) месеци за свако кривично дело, а затим изречена јединствена казна затвора у трајању од 1 (једне) године коју ће осуђени издржавати у просторијама у којима станује, без примене електронског надзора, уз кумулативно изрицање мере безбедности забрана управљања моторним возилом у трајању од 1 ( једне) године.

(Блиц)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".