1. Парфем и марамица

Уместо да прскате парфем директно на одећу, напрскајте га на једну марамицу и ставите је у ормар. Мирис ће се сигурно проширити, комади одеће ће га упити, а добра ствар је што нећете оштетити ни запрљати омиљене ствари.

2. Освеживач за аутомобил

Да, можете их користити и у ормарима. Бирајте неке блаже мирисе такозваних борића, замотајте их у марамицу или неку крпицу, и ставите у фиоку. Мирисаће месецима.

Фото: Профимедиа

 

3. Зрна кафе

Осим што ће упити све оне лоше мирисе, зрна кафе прошириће свој мирис. Напуните малу посудицу зрнцима, направите неколико рупица у поклопцу или алуминијској фолији којом сте је прекрили и ставите у ормар. Мењајте их једном месечно.

4. Есенцијална уља

Баш као и са зрнима кафе, одећу можете трајно намирисати есенцијалним уљима. Додајте неколико капи у машину за прање током задњег циклуса прања или их накапајте на једну марамицу/крпицу и ставите у ормар.

Фото: Профимедиа

 

5. Сапун

Један од најстаријих трикова којима се многи и данас служе јесте стављање тврдог сапуна међу ствари. Све што треба да урадите је да га замотате а у папирнати убрус или само убацити у ормар у оригиналном паковању, преноси "Објектив".