Лука Блек ће бити српски представник на 67. Евровизији која ће се одржати од 9. до 13. маја у Ливерпулу.

Након финале "Песме за Евровизију" које се одржало синоћ, а гласовима публике и стручног жирија, песма "Само ми се спава" Лука Блека је победила и представаће Србију на предстојећој Евровизији.

Фото: АТА имагес

 

 

Победничку статуу Луку је уручила Констракта,која је прошле године представљала Србију на Евровизији у Торину.

Лука Блек већ шест година живи и ради у Лондону где је и створио песму којом ће покушати да победи на великом музичком такмичењу и Песму за Евровизију доведе у Србију.

Његов наступ и појава су одушевили целу Србију, а он је неколико дана пре Песме за Евровизију био у центру пажње, али због свог необичног понашања. 

Наиме, прошетао је улицама Београда са јастогом на повоцу, па су се многи запитали шта се крије иза свега тога. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Међутим, млади уметник је рекао да је јастога “шетао тек онако”. 

Међутим, на промо фотографијама за ПЗЕ, Лука Блек се сликао са јастогом, тако да је евидентно да му веома значи.

Лука Блек жели да остави публици да симбол јастога интерпретира како мисли да треба.

- Мислим да је симболика јастога доста отворена за интерпретацију. Мени су пријатељи слали да су људи на друштвеним мрежама већ причали о симболици коју јастог представља и морам да кажем да је за неко моје поимање то било јако близу. Јастог није имао неку претерану сврху на почетку, али често као уметници радимо ствари којих нисмо свесни и узимамо неке референце које смо прикупили у току свог стваралаштва и поштовања уметности и које можда и не видимо да смо пренели на платно, или у песму или фотографију. - изјавио је за Зоомер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

- И онда уз помоћ људи који су уједињени и њихових интерпретација ми нешто учимо о себи. Тако да дефинитивно могу да кажем да је симбол Регенерације овај мој драги пријатељ који спава овде поред мене - закључио је Лука Блек.

Јастог заиста крије доста симболике, па се као одређене интерпретације могу наћи "излазак из љуске", сигурност, откривање, трансформацију, јачину и визију, пише сyмболисмандметапхор.цом.

Јастози су прилагодљива створења и у стању су да регенеришу сломљене или изгубљене удове, па је једно од најзначајајнијих симбола управо регенерација, које се нашем представнику на Евровизији највише и допада.