Како Република екскулузивно сазнаје, вештачењем је утврђено да је беба женског пола рођена мртва и да се очекује обустава истраге и укидање притвора.

Случај је, подсетимо, дубоко потресао Србију крајем фебруара када је откривено да је дете пуних седам година било у замрзивачу у породичној кући у Земуну.

Према раније доступним информацијама, на основу којих је Виши суд одредио притвор због опасности од бекства и узнемирења јавности, сумњало се да је Лидија М. лишила живота своје новорођенче непознатог пола на тај начин што је након што се породила на поду купатила, новорођенче заједно са постељицом умотала у пешкир, а потом ставила у више пвц кеса, и затим у замрзивач у кући бившег супруга.

Фото: Фејсбук

 

- Лидија је признала да је беба њена, али је рекла да ју је родила мртву. Међутим, то још увек не знамо док се не заврши обдукција. Видећемо да ли ју је убила по рођењу. Ако јесте, Лидија иде у затвор за убиство, за сада је у притвору. Такође је рекла да је сакрила тело јер нико од њених укућана није знао да је трудна, па да није знала шта да ради, те ју је ставила у замрзивач. Убрзо након тог порођаја она је отишла из куће и оставила своју породицу - рекао је раније извор Републике близак истази.

У медијима се огласио и њен супруг Зоран М, који је рекао да је бебу нашао када му се замрзивач покварио и када је хтео да га очисти. 

Фото: Н. Скендерија

 

Фото: Н. Скендерија

 

- Устао сам и размишљам да ли да се умијем или убијем! Не могу да дођем себи након што сам видео да је моја бивша жена прво била трудна, а онда и убила дете пре седам година - рекао је Зоран за медије.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".