Амрин муж и отац настрадалих малишана, Египћанин Абдулрахим Атиа, налази се у болници и у критичном је стању пошто су му опекотине захватиле више од 50 одсто тела.

- Нисам је видео, али јесте њен ујак. Она није свесна шта се догодило... Пожар је највароватније изазвала грејалица која је остала укључена након што су сви у стану заспали. Та грејалица је убила децу, а њихов отац је у тешком стању, питање је да ли ће преживети. Он је на ВМА у Београду и лекари се боре за његов живот - испричао је деда несрећних малишана.

Он је додао да је прошле године ћерки и њеној породици купио стан, који је у недељу ујутро потпуно изгорео.

- Амра је студирала медицину и напустила је факултет након што је преко интернета упознала Абдулрахима, за кога се удала пре шест година. Моји унучићи су имали шест месеци, годину дана, четири и шест година. Јако ми је тешко - рекао је он.

Иначе, настрадали малишани - Зеин, Фарес, Салех и Мокбел, сахрањени су јуче један поред другог на гробљу Газилар, а на последњи починак испратило их је више стотина рођака и пријатеља. У Новом Пазару је јуче био дан жалости, па су све заставе у граду спуштене на пола копља, локални медији и угоститељски објекти уздржавали су се од емитовања музике, а сви забавни догађаји су одложени.

Комшија страдале породице, испричао је да је у недељу око 6.30 ујутро, чуо галаму и вриску деце и да је убрзо потом осетио дим у згради.

- Изашао сам у ходник да проверим одакле долази дим, видео сам да куља из Амриног стана. Комшија и ја смо позвали ватрогасце и полицију, па сам изашао из зграде и видео Амру и њеног мужа на балкону, викали су нешто на енглеском, нисам их разумео - прича комшија.

Он напомиње да су сви у згради шокирани и тужни због трагедије.

- Жао ми је деце, тек су се родила, требало је да живе... Они су били повучена породица, нису се дружили са комшијама. Децу скоро да нисмо ни виђали, ретко су их изводили из стана - казао је комшија.

Истрага у току

Хирург Шефћет Хајровић из новопазарске болнице потврдио нам је да је Амра у стабилном стању и да није животно угрожена.

- Задобила је опекотине обе шаке које не изискују компликованији третман. Међутим, на конзилујуму је донета одлука да она буде транспортована у Београд, пошто је наш психијатар контактирао колеге из Специјалне болнице Лаза Лазаровић и она ће неко време провести у тој истанови - рекао је Хајровић.

Припадници Управе криминалистичке полиције из Београда обавили су увиђај на месту трагедије и убрзо би требало да буде познат тачан узрок пожара, али све указује на то да се запалио веш док се сушио на грејалици. 

(Информер)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".