"Синоћ око 23 сата чуо сам да неко вришти испред зграде и упорно дозива помоћ. Изашао сам на терасу и угледао жену која се тресе од страха и успаничено тражи да неко превезе њу и њеног пса", овако причају комшије, сведоци синоћњег језивог догашаја у насељу Војводе Влаховић, када је власнички пас расе стафорд напао жену и њеног пса малтезера.

- Убрзо је на том месту почела да се ствара велика гужва. Комшије су покушавале да обуздају разузданог стафорда, који је напао малог малтезера и није га пуштао. Једва су су усплели да га одвоје, а у међувремену је дошла и полиција - каже комшија Ф. Ј. који је био очевидац немилог догађаја.

Несрећна жена задобила је повреде руке, а питање је да ли је мали малтезер уопште остао жив. На месту где се несрећа догодила, и даље су видљиви трагови крви.

- Стафорд је жену ујео за руку, након чега су је превезли у болницу. А, што се малтезера тиче, њега су одвезли код ветеринара, и не могу са сигурношћу да тврдим да ли је уопште и жив - додаје комшија.

Било је напада и раније

Комшије кажу, да већ неко време у овом насељу, један пас расе стафорд, шета сам и то без повоца и корпе.

Они су сигурни да је реч о истом псу, кажу, баш о овом који је синоћ ујео несрећну жену и нанео тешке повреде њеном псу, малом малтезеру.

Према њиховим речима, животиња највероватније побегне из дворишта и изађе на улицу.

Фото: Фејсбук/Моје насеље

 

 

- Пре нешто више од годину дана на моју другарицу и њеног пса насрнуо је исто стафорд. Животиња је исто шетала сама, у овом истом делу, где се и синоћ ово догодило. На сву срећу, напад је изнегнут тако што је ушла у ауто који је био паркиран у близини. Тако је успела да се спасе- прича власница једног локала у близини.

- Колико ја знам , тај пас је већ неколико пута бежао из дворишта. До јуче није забележен ниједан овако опасан напад, али оно што се синоћ десило је страшно. И сама имам пса, али овом приликом апелујем на све власнике, поготово раса које су агресивне да не излазе у шетњу без корпе, прича једна Београђанка.

Како кажу, овај пас јесте опасан и вероватно је побегао из дворишта или га је власник пустио да се истрчкара увече, кад нема гужве, што, додају, никако не би смео.

- Све зависи од тога како га власник одгаја и васпитава. Једно је важно, пас мора да има корпу и не сме никако шета без повоца - прича једна девојка, власница америчке аките.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: