- Након пола године бол због губитка не јењава. Теши ме сазнање да су твоја љубав и доброта овековечени добрим делима како према својим најмилијима тако и према свом народу. И док се у несрећи и откривају, срећа се не може купшити новцем за који је продат новац. У лажи су кратке ноге, а у издаји је прљава душа. Док и последњи грумен земље спокојно стоји у твом родном Чеву, образ и част ћеш имати! Волимо те. Заувијек твоји - написала је у читуљи Вукотићева невенчана супруга Маша М. (24), која је ставила и имена њихове ћеркице и сина.

Осим ње, на шестомесечни помен се огласила и Вукотићева породица, док је једна читуља непотписана.

Вукотић је иза себе оставио мајку, бившу супругу И. В.,са којом има двојицу пунолетних синова и брата Игора, који је у бекству.

Фото: Принтскрин/Дан

 

Јован Вукотић је убијен 8.септембра прошле године у Истанбулу док се возио ка тржном центру у Бешикташу, наочиглед своје трудне супруге Маше М. (24). Двојица нападача на мотоциклима отворили су ватру на аутомобил а потом побегли. Испалили су укупно пет хитаца у Вукотића. Десетак дана касније, ухапшена је група црногорских и турских држављана због сумње да су одговорни за то убиство. 

У јануару је обелодањено да је у Турској подигнута оптужница за његово убиство, као и да је предата суду у Истанбулу. На оптужници се налази 16 особа, укључујући Радоја Живковића, рођак Радоја Звицера,као и Здравка Перуновића. Оптуженима се ставља на терет убиство, формирање криминалне организације и фалсификовање докумената.

Јован Вукотић је сахрањен је на гробљу у селу Чево, код Цетиња, где је покопан и његов отац Веселин Веско Вукотић (69), који је убијен 2019. у обрачуну два завађена которска криминална клана. Веселинов убица и његов саучесник још нису нађени. Убица је испалио шест хитаца Вукотићу у груди.

Фото: YENI ŞAFAK

 

Сахрана Јована Вукотића протекла је уз велике мере безбедности, уз присуство породице и пријатеља. На сахрани није био Игор Вукотић, рођени Јованов брат, који је 11 година у бекству.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".